в момента слушате

Title

Artist


Новият – стар председател на сдружение “ЛРД – Добрич” Илия Михайлов: За мен ловът е магия

Автор: от 15.06.2021

За привличането на все повече млади ловци в редиците на ЛРД – Добрич ще работи новото ръководство на сдружението, стана ясно на проведеното Общо годишно събрание на организацията. 23 на сто от общата членска маса на дружеството, съставлявана от 956 ловци и риболовци, са на възраст над 65 години и спадат към категорията ветерани, отчете Илия Михайлов – председател на УС на ЛРД – Добрич. Той бе преизбран за пети пореден мандат начело на ловно-рибарското сдружение.

Проблемът с хищниците и тяхното непрекъснато увеличение, бракониерството и закононарушенията при ловните излети, липсата на съгласуваност между различните ползватели на горските територии, са сред  проблемите, които стоят за разрешаване на дневен ред  пред ловците в Добруджа, сподели Михайлов.

Приоритетите, по които ще работи през следващия мандат новото ръководство, са завършването на новия ловен дом в местността „Кобаклъка“ в Добрич, изграждането на стрелкови комплекс и зона за нарезно  оръжие, възстановяване и ремонт на ловни  хижи и заслони.

Ловците се грижат за дивеча, те го охраняват, подхранват, разселват, борят се с бракониерството., затова тяхната дейност е полезна, категоричен е Илия михайлов.

Още за тенденциите в развитието на  ЛРД – Добрич, за проблемите, с които се сблъскват ловците и риболовците, за състоянието на материалната база и обновяването на членския състав – чуйте от разговора на Таня Топалова с Илия Михайлов.

 

 

 

тагове:

Коментари по тази публикация

КОМЕНТИРАЙ

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван. Задължителното поле в маркирано с *