в момента слушате

Title

Artist


Атанаска Георгиева разказва детски приказки в книга

Автор: от 04.06.2021

„Бабините приказки за Марти и Тони” – това е заглавието на нова детска книга, чийто автор е дългогодишният преподавател по български език и литература Атанаска Георгиева. Тя е позната на слушателите на Радио 99 и като автор на рубриката „Радиоуроци по литература за матура“ в нашия ефир.

Изданието включва 20 приказки, посветени на шестгодишните внуци на авторката Мартин и Антон. „Това не е само книжка с приказки, това е учебно помагало, създадено с учебна цел. Идеята ми е да се работи творчески с текста, да включа децата в продуктивен тип пресъздаване на текста, да ги изведа от позицията на слушател и читател и да ги направя съавтори и творци“ – обясни пред Радио 99 г-жа Атанаска Георгиева.

Историите в книжката са украсени с илюстрациите на Олга Иванова – арт педагог и ръководител на Арт клуб „Цветно” към Общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич и децата от клуба. Помагалото излиза с финансовата подкрепа на Община Добрич.

За приключението да пишеш за деца, за забавните истории в книжката и за амбицията да превърнеш читателите и слушателите в съавтори и творци – разказват Атанаска Георгиева и Олга Иванова. С тях разговаря Таня Топалова.

 

тагове:

Коментари по тази публикация

КОМЕНТИРАЙ

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван. Задължителното поле в маркирано с *