в момента слушате

Title

Artist


В МБАЛ Добрич оперират с нова лапароскопска апаратура от последно поколение

Автор: от 28.05.2021

МБАЛ – Добрич вече разполага с нова лапароскопска апаратура от последно поколение. Техниката ще повиши качеството на оперативното лечение и ще позволи извършването на т.нар. безкръвни и щадящи пациентите операции. Апаратурата е на стойност 275 000 лв., осигурени от Министерство на здравеопазването и ще се използва в Отделението по акушерство и гинекология и на Отделението по хирургия, информира изпълнителният директор на добричката болница д-р Георги Желязков. Той припомни, че лечебницата е сред първите в страната, въвели  лапароскопската  хирургия. Чуйте още от д-р Георги Желязков:

 

 

Хирурзите от добричката болница са сред  основоположниците на лапароскопските  оперативни манипулации в България, припомни и началникът на Отделението по Хирургия д-р Мирослав Попов. Чуйте и неговия коментар по повод новата техника:

 

 

Новата апаратура разполага с модерни камери и оптика от последно поколение, което значително ще улесни  и работата на лекарите в отделението по акушерство и гинекология, информира началникът му д-р Ивайло Петев. Чуйте още и от него:

 

тагове:

Коментари по тази публикация

КОМЕНТИРАЙ

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван. Задължителното поле в маркирано с *