в момента слушате

Title

Artist


Напрежение в БСП – Добрич заради водача на кандидатдепутатската листа

Автор: от 28.05.2021

Социалистите в област Добрич не са съгласни със спуснатия от София водач на кандидатдепутатската листа за 8-ми многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори. Според  председателя на Областния съвет на БСП Румен Мунтянов, изборът на Димитър Данчев начело е бил неочакван и това би могло да затрудни работата по време на изборите. Народният представител от БСП в 45-то Народно събрание, бивш областен и настоящ общински председател на БСП – Добрич Мая Димитрова, която бе водач на листата на миналите парламентарни избори коментира, че също е изненадана от избора на водач на листата в Добрич.

След проведено заседание на Областния съвет на партията пък стана ясно, че почти всички кандидати за народни представители са си дали отвод. Арх.Емилия Добрева – общински съветник от „БСП за България“ в Добрич изпрати  Отворено писмо до Корнелия Нинова и НС на БСП, предизвикано от „поредното безобразно отношение на ръководството на БСП към социалистите, симпатизантите и всички хора с леви убеждения в Добричка  област“. Тя припомня, че за първи път след 1989 година социалистите имаха за водач местен човек, визирайки Мая Димитрова. Според арх.Добрева не е основателен и доводът, че смяната е продиктувана от незадоволителните резултати от 4 април в област Добрич, които по думите и нареждат БСП-Добрич на шесто място в страната.

Към момента няма яснота как ще бъде подредена листата за предстоящите избори от Добрички избирателен район. Местните социалисти се надяват, че на предстоящото на 30 май заседание на НС на БСП, разумът ще надделее и ръководството на партията ще се вслуша в гласовете на редовите членове и симпатизанти.

Още по темата – чуйте от репортажа.

 

тагове:

Коментари по тази публикация

КОМЕНТИРАЙ

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван. Задължителното поле в маркирано с *