в момента слушате

Title

Artist


Община Добрич планира нов банков кредит от 10 млн.лв. за улични ремонти

Автор: от 10.05.2021

Общинското ръководство на Добрич ще поиска от Общинския съвет да разреши изтеглянето на дългосрочен банков заем от порядъка на 10 – 11 мил.лева  за финансиране на улични ремонти и облагородяване на междублокови пространства. Това обяви пред Радио 99 кметът на Добрич Йордан Йорданов. Предложението ще бъде входирано на сесията през юни, а преди това ще бъде организирано публично обсъждане. Подробен списък на улиците в града, които се нуждаят от спешни ремонти, ще бъде публикуван на сайта на общината. Според кмета в момента лихвите са изключително ниски, а идеята е да се договори достатъчен гратисен период за реализиране на ремонтите и да се отложи с няколко години изплащането на самия кредит.  Според  Йорданов трябва да се мисли стратегически, а  добавената стойност на  мащабни инфраструктурни проекти днес ще е много по-голяма отколкото, ако се чака след години да се съберат средства от общинската хазна, за да се реализират големите стратегически проекти.

Градоначалникът информира още, че въпреки сложността на 2020 година от общината са успели да покрият стар дългосрочен кредит от 2010 г. в размер на 10 млн.лв., изтеглен отново за ремонти на уличната мрежа.

И през новия програмен период до 2027 г., както и досега, основните приоритети в развитието на Добрич остават инфраструктурата, образованието и екологията, подчерта Йорданов. Предстои през следващия месец  да се проведе публично обсъждане на програмата за развитие на общината.

Още за сегашното и бъдещо развитие на Добрич – чуйте от разговора на Таня Топалова с кмета на града Йордан Йорданов.

 

тагове:

Коментари по тази публикация

КОМЕНТИРАЙ

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван. Задължителното поле в маркирано с *