в момента слушате

Title

Artist


Великденският козунак – неизменна част от празничната трапеза на българите

Автор: от 29.04.2021

Козунакът е неизменна част от родната празнична трапеза за Великден. Щандовете в магазините са изпъстрени с различни по вид, форма и съставки козунаци. Различни, разбира се, са и цените. Те, според Тошко Няголов – председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в Добруджа, няма да бъдат значително завишени спрямо миналата година.

Луксозните козунаци са традиционно по-скъпи  и стигат до 15 и повече лева за брой. Масовите козунаци се предлагат на цена от 5 – 6 лв. за килограм. Със сигурност обаче много от потребителите ще предпочетат домашно приготвените козунаци.

Има ли класическа рецепта за хубав великденски козунак, какъв асортимент се предлага на пазара и на какви цени  – чуйте от Тошко Няголов в репортажа.

 

тагове:

Коментари по тази публикация

КОМЕНТИРАЙ

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван. Задължителното поле в маркирано с *