в момента слушате

Title

Artist


Расте броят на пациентите с коронавирус в добричката болница

Автор: от 11.03.2021

Значително увеличение на приема на пациенти с коронавирус през последните две седмици отчитат в МБАЛ – Добрич. От началото на март през лечебното заведение са преминали 50 души, заразени с COVID- 19, а за последното денонощие новозаразените в областта са 69. Четирима от болните са загубили битката с вируса за последните пет дни.

В момента две трети от капацитета на ковид отделението в добричката болница са запълнени, или 45 от общо 66 легла, съобщи за Радио 99 изпълнителният директор на здравното заведение д-р Георги Желязков. И шестте легла в интензивния сектор в ОАИЛ също са запълнени. Д-р Желязков информира, че лечебницата има готовност да предостави легла за болни от ковид и в други отделения, но това е свързано с обезпечаването на допълнителни кадри, което е проблем.

Как се справят медиците на първа линия в тежката ситуация, преустановени ли са плановите операции в добричката болница и ще бъдат ли наложени извънредни мерки – чуйте от разговора на Таня Топалова с изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков.

 

тагове:

Коментари по тази публикация

КОМЕНТИРАЙ

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван. Задължителното поле в маркирано с *