в момента слушате

Title

Artist


Ландшафтен архитект Ивелина Радилова: Няма лошо да обичаш дърветата, ако преди това обичаш хората

Автор: от 23.02.2021

Продължаваме коментарите по темата „За дърветата и хората” с гледната точка на ландшафтния архитект д-р Ивелина Радилова. Могат ли да съжителстват в хармония и разбирателство хората и дърветата в урбанизираната градска среда? Опасни ли са старите дървета в центъра на Добрич? Трябва ли да бъдат изсечени? Кой може да вземе подобно решение и да поеме отговорността за него?

Потърсихме експертното мнение на ландшафтен архитект Ивелина Радилова, която е категорична, че в ситуация като тази не може да се наложи общ подход. Според нея много от възможните решения не опират до конкретно дърво или улица, а до зелената система на града като цяло.

Професионалното си становище л.арх.Радилова ще споделя в поредица от статии, които ще бъдат публикувани в личния й профил във Фейсбук и в страницата на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в Добрич.

„Огромната ми надежда е, когато напиша всичко, което искам да кажа по въпроса, да се получи един своеобразен наръчник по нормалност, най-вече в отношенията между хората“ – казва л.арх. Радилова. Още от нея – чуйте от разговора с Таня Топалова.

 

тагове:

Коментари по тази публикация

КОМЕНТИРАЙ

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван. Задължителното поле в маркирано с *