в момента слушате

Title

Artist


Ректорът на ВУМ доц.Тодор Радев: Образованието е сред най-пострадалите сектори в коронакризата

Автор: от 16.02.2021

В пъти е намалял броят на чуждестранните студенти във ВУМ от началото на епидемията от коронавирус. Това сподели за Радио 99 ректорът на висшето училище доц.Тодор Радев. По думите му българските студенти също са намалели наполовина. Заради проблеми с осигуряването на български визи 146 чужденци с готови документи за прием във ВУМ през миналата година не са могли да продължат образованието си, информира доц.Радев.

Държавата по никакъв начин не е компенсирала до момента загубите на ВУМ, причинени от коронакризата, призна още ректорът. Той обаче е оптимист, че проблемите ще бъдат преодолени и през новата учебна година всичко ще бъде нормално.

„Независимо от всички проблеми и трудности,  да работиш с млади хора е изключително приятно занимание, нещо, което те кара да се чувстваш доволен“ – споделя доц.Радев. Още за това как протича обучението в едно от най-перспективните и модерни български висши училища в областта на туризма и мениджъмнта в условията на коронакриза и какви са новостите в програмите на училището – чуйте от разговора на доц.Тодор Радев с Таня Топалова.

 

тагове:

Коментари по тази публикация

КОМЕНТИРАЙ

Вашият е-мейл няма да бъде публикуван. Задължителното поле в маркирано с *